Riblji restoran Alas – Banja Luka već dugi niz godina ostaje vjeran svojim osnovnim vrijednostima po kojima je prepoznatljiv: svježa i kvalitetna riječna i morska riba, ukusno pripremljena i dostupna po prihvatljivim cijenama. Pored ribe u restoranu Alas možete uživati i u ukusnim specijalitetima domaće i internacionalne kuhinje. Sva hrana koja se služi, spremljena je svježa neposredno prije posluživanja.

Ono što čini Alas posebnim jeste starinski, otmjeni stil kojim odiše sam restoran i koji ga čini posebnim i jedinstvenim u okruženju. Specifičnost ovog mjesta je i kaldrma koja se nalazi ispred objekta i koja već godinama odolijeva vremenu, čineći ovu ulicu jedinstvenom u gradu. Pored zatvorenog dijela restorana u toplijim danima u opciji je i bašta koja je uređena tako da Vam je užitak boravak na otvorenom pri većim temperaturama.

Kada se govori o detaljima i posebnosti jednog ovakvog mjesta moglo bi se naglasiti da se od ostalih, restoran Alas razlikuje u tome što tamo u svakom danu možete sresti bračni par Trtić, vlasnike i par koji je zaslužan za ugođaj i cjelokupni utisak koji ovaj objekat ostavlja. U proljetnim/ljetnim danima u već pomenutoj bašti možete uživati u domaćinskoj atmosferi, pravljenju specijaliteta na žaru koje sprema sam vlasnik.

Uz ljubazno osoblje, domaću atmosferu i prijatno okruženje koje vlada u restoranu svaki obrok se pretvara u nezaboravni užitak.

Ukusno. Raznovrsno. Pristupačno.

Za sve koji žele osjetiti zadovoljstvo nakon ukusnog jela, riblji restoran Alas je idealan izbor.